VacuĆ¼mgieten

HVPC heeft jarenlange ervaring op het gebied van vacuüm ingieten met kunststoffen en heeft deze techniek voor tal van toepassingen gebruikt. Ingieten in kunststoffen wordt toegepast als isolerende of geleidende functie. Het ingieten gebeurt bij HVPC standaard onder cleanroom omstandigheden en alle gekwalificeerde gietprocessen worden volgens voorschrift uitgevoerd zodat repeteerbaarheid voor alle producten gegarandeerd is.

Naast het ingieten beschikt HVPC ook over de kennis op het gebied van gietmallen. Deze worden door ons klantgericht ontwikkeld om een zo goed mogelijk product te krijgen. Dit gebeurt in samenwerking binnen de driehoek klant; ingieters en constructeur. Het is mogelijk om zowel intern als extern geassembleerde producten in te gieten. Ook is zowel enkelstuks als serieproductie mogelijk.

Vacuümgieten - Epoxy

Epoxy is een soort kunststof. Het ingieten van kunststoffen wordt toegepast als isolerende of beschermende functie. Epoxy is hard, moeilijk te verwijderen en bestaat veelal uit 2 componenten. Epoxy wordt vaker toegepast voor bescherming tegen de omgeving.

Vacuümgieten - Siliconen

Het vacuüm gieten met siliconen, ook wel siliconen potting genoemd, wordt vaak toegepast als hoogspanningsconnector om de lucht te elimineren. Dit komt doordat siliconen in vergelijking met epoxy zachter is. Bij HVPC heeft u de keuze uit diverse soorten siliconen, afhankelijk van het product.

HVPC beschikt tevens over een speciale techniek om siliconen op siliconen te laten hechten en/of siliconen op epoxy te laten hechten. Siliconen op siliconen hechten is veelal product en toepassing specifiek. Dit wordt toegepast als er verschillende siliconen materie in een product moet zitten. Met name met verschil in prijs en/of doorslagvastheid.

Vacuümgieten - Olie

Hoogspanningselektronica onder vacuüm in olie ingieten is een bijzondere techniek. De hermetisch afgesloten units waarin de olie isoleert en tevens voor de warmtetransport zorgt, is met zijn hoge MTBF uniek. HVPC beschikt over een proces om hoogwaardige hoogspanningsolie op te werken naar een hogere doorslagvastheid door middel van filtering en droging. De olie wordt na filtering getest volgens IEC60165. Het grote voordeel van oliegevulde units ten opzichte van kunststof gevulde units zijn de reparatie mogelijkheden. Het resultaat is een betrouwbaar hoogspanningsproduct zonder mechanische spanningen en een ideale warmteafvoer.

 

Eigenschappen

Voordelen

Nadelen

Toepassingen

Epoxy

Harde materiaal

Volautomatische machine 

Thermisch matching

Ondoorzichtig

Moeilijk te verwijderen

Veelal temperatuur uithardend

Krimp

Transformatoren buienradar

Vacuum doorvoer

Siliconen

Zacht materiaal

Doorzichtig

Demping functie

Doorzichtig

Moeilijk te repareren

Zet uit bij warmte

Hoogspanningsconnector

Olie

Hoge dielectrische sterkte

Thermal matching

Hermetisch afgesloten systeem

Power supply radar systemen

Gietmallen ontwikkelen

Naast vacuümgieten beschikt HVPC ook over de kennis op het gebied van het ontwikkelen van gietmallen. In samenwerking met u, de ingieters en de constructeur wordt er een op maat gemaakte gietmal ontwikkeld. Gietmallen zijn nodig om het product vorm te geven. Tijdens de offertefase wordt al gepraat over een benodigde gietmal en andere tooling die eventueel nodig zijn om het product te maken.

Uiteraard is uw wens belangrijk om te bepalen hoe het product gebruikt gaat worden. Welke temperaturen wordt het aan blootgesteld, de voltage, maar ook welk medium voor de klant geschikt is. Epoxy, siliconen en olie hebben hun eigen thermische geleiding (thermisch matching), uitzetting en toepassing.

Voor transformatoren zou je een behuizing kunnen maken en ingieten (dit kan zowel olie als epoxy zijn), aangezien de behuizing hermetisch gesloten kan worden. Voor een transformator die zonder behuizing geleverd dient te worden, kiezen we veelal Epoxy. Aangezien Epoxy aan de buitenkant zit, is hiervoor wel degelijk een gietmal nodig.