Assembleren

High Voltage Potting & Coating (HVPC) heeft de kennis en de faciliteiten voor het assembleren van transformatoren, oliegevulde units, siliconen units, epoxy gevulde units en printplaten. U kunt bij ons terecht voor assemblage volgens uw eigen specificaties. Heeft u deze nog niet duidelijk, dan ontwikkelen wij de assemblage specificaties graag in samenwerking met u. 

De assemblage van uw product kan een onderdeel zijn van het gehele ontwikkelproces van uw product, maar HVPC kan ook enkel de assemblage voor u verzorgen. Wij bieden de mogelijkheid rechtstreeks contact te hebben met de deskundige binnen HVPC zodat de communicatielijnen zo kort mogelijk zijn.

Het montageproces van HVPC

Bij HVPC assembleren we veelal gewikkelde trafo of andere componenten voordat het wordt ingegoten met epoxy, siliconen of olie. We hebben specifieke hoogwaardige montagetechnieken. Deze zorgen ervoor dat doorslag (veldsterkte) en contaminatie worden voorkomen.
 

Montage gebeurt volgens verschillende normen zoals NEN maar ook specifieke MIL specificaties. Deze technieken samen met gekalibreerde en juiste gereedschap zorgen ervoor dat het een hoogwaardig product wordt. Deze montagetechnieken in combinatie met de deskundigheid van onze medewerkers zorgen voor een goed product.

Voor assemblage houden we de standaarden, zoals de MIL, IPC en NEN in acht. Dit om te zorgen dat zowel buiten de cleanroom als er binnen hoogwaardige kwalitatieve producten gemaakt en geleverd worden. Alle gereedgemaakte en geassembleerde producten worden gecontroleerd en waar mogelijk getest alvorens een verdere bewerking erop wordt toegepast.

Hiermee waarborgen we dat het product eventueel nog tussentijds hersteld kan worden en ook dat het voldoet aan de eisen. Benodigde apparatuur en gereedschappen zijn gekalibreerd en worden periodiek onderhouden. Dit zorgt er onder andere voor dat knelverbindingen en soldeerverbindingen op kwalitatief goede manier gemaakt worden.

Assembleren in cleanroom-omstandigheden

De assemblage van olie gevulde units, epoxy gegoten units, siliconen units, printplaten en transformatoren vindt plaats in cleanroom-omstandigheden. Het is bewezen dat door het werken in een stofarme ruimte de kwaliteit en het hoogspannings gedrag goed is. Contaminatie, door het werken buiten de cleanroom, kan er voor zorgen dat het product meer ontladingen geeft tijdens de Partial Discharge meting. De impact hiervan is dat de levensduur van het product sterk gereduceerd is. Zelfde geldt voor inductieve componenten die deels of volledig ingegoten worden in epoxy/siliconen, is het werken in een cleanroom noodzakelijk.

HVPC heeft daarom ook ervoor gekozen om de fabricage van inductieve componenten onder cleanroom omstandigheden te laten plaatsvinden. Meeste inductieve componenten worden hierna geassembleerd in een hoogspanningsunit. Maar ook worden er inductieve componenten geassembleerd tot een pulse forming network (PFN), die in een hoogspanningsunit werkzaam is. Deze assemblage vindt ook plaats in dezelfde cleanroom. Hierna wordt de PFN ingegoten in een medium zoals olie, siliconen of epoxy. Dit is veelal nodig omdat de energie die de PFN genereert aan de load, enorm is.

Zonder een isolatie ertussen, zal de PFN niet langdurig werken. HVPC heeft vele jaren ervaring met zowel het testen als het calculeren van PFN netwerken. Ook het maken van inductieve componenten samen met de bijpassende condensatoren is een van de competenties van HVPC.

Assembleren van producten, waarbij het niet noodzakelijk is in de cleanroom te werken worden ook bij HVPC uitgevoerd. Denk hierbij aan het bedraden van power supplies, laagspanningstransformatoren en sommige printed circuit boards.