Wikkelen machinaal

HVPC beschikt over diverse mogelijkheden om uw wikkelwerk te verrichten. Naast handmatig wikkelen wordt er bij HVPC ook machinaal gewikkeld. Hiervoor beschikt HVPC over meerdere cyclische wikkelbanken, een ringkernmachine en een kruiswikkelmachine. De tabel hieronder geeft de meeste gangbare specificaties weer. Andere specificaties zijn zeker mogelijk,  neem hiervoor contact met ons op.

  Cyclisch wikkelen Ringkern wikkelen Kruis wikkelen
Draaddikte 0.05 - 6 mm 0.05 - 1 mm 0.05 - 1 mm
Wikkelbreedte (max) 460 mm 25 mm 12 mm
Diameter buiten 3 - 400 mm 3 - 51 mm 3 - 120 mm
Diameter binnen   vanaf 1 mm  


Het wikkelen van spoelen dan wel hoogspanningstransformatoren wordt gedaan onder clean room omstandigheden. Voor hoogfrequent of puls-transformator in combinatie met extreme hoogspanning, is echter meer nodig dan alleen schone productieomstandigheden om een betrouwbaar product te maken. Er zal met speciale materialen en geometrieën gewerkt worden om de veldsterkten binnen de transformator binnen de perken te houden. HVPC kan u helpen met het design van uw spoel ofwel transformator en de juiste materiaal voorleggen voor uw product. Het resultaat van de hoogspanningstrafo’s en/of puls-trafo’s met een hoge MTBF (Mean Time Between Failure) zijn het resultaat.

HVPC heeft verschillende klanten al geadviseerd om de juiste draad te gebruiken voor hun product. Denk hierbij aan de diverse soorten zoals geïsoleerde hook-up draad, flexible en solid, Litze-draad, profieldraad en plakdraad. Mocht draad niet voor u product aan de specificaties voldoen, dan is het ook mogelijk om te wikkelen met koperfolie. Dat kan zowel in verschillende diktes als breedtes. Ook kan koperfolie zijn werk doen als statische afscherming voor de werking van de transformator van primair naar secundair.

Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.

Voor lage aantallen hebben wij de ervaring om de spoelen met de hand te wikkelen, lees hier verder over handmatig wikkelen

Ga terug naar Product Ontwikkeling