Reinigen

Bij een schoon product is de hechting tijdens siliconen potting en epoxy potting uitmuntend. Het verwijderen van de vrije ionen zorgt ervoor dat onder de opgedampte parylene coating geen lading kan ontstaan in vochtige omstandigheden. Een goede reiniging van het product is dus cruciaal.

Vrij maken van contaminatie en vrije ionen

Het is van belang hoogspanningsproducten goed te reinigen om doorslag te voorkomen. Contaminatie is één van de hoofdoorzaken van doorslag. Met doorslag bedoelen we een defect van de hoogspannings unit. Reinigen zorgt ervoor dat stofdeeltjes geminimaliseerd worden en ook eventuele residuen tijdens solderen, montage van het product worden geëlimineerd. 
 

Door het product grondig te reinigen verdwijnt de contaminatie, worden flux en ionen verwijderd en wordt het product stofarm / stofvrij. Doordat de contaminatie verdwenen is na reiniging, ontstaat extreme hechting. Deze hechting is ook nodig om doorslag te voorkomen.

Reinigingsproces in cleanroom

Zodra een product wordt afgeleverd, zorgen wij ervoor dat deze stofvrij gereinigd wordt. Dit reinigingsproces vindt plaats in cleanroom-omstandigheden. De cleanroom zorgt ervoor dat het product ultiem schoon wordt en wordt gehouden in het verdere proces van ontwikkeling.

Reinigingsmachines

Reiniging vindt plaats volgens een bepaald proces. Dit proces kan product specifiek zijn, maar ook processpecifiek. HVPC heeft twee ionische contaminatie reinigingsmachines. Deze reinigingsmachines verwijderen de ionen en flux residuen met een bepaalde verhouding van een of meerdere vloeistoffen. 
 

Tijdens het proces meet de reinigingsapparatuur de contaminatie. Deze meting geeft aan hoe schoon het product is. Voordat het product andere verwerkingsstappen ondergaat, wordt het product goed gedroogd. Dit is nodig om eventuele vloeistof residuen te verwijderen. Het resultaat van de reiniging is een extreem schoon product. 

HVPC heeft jarenlange ervaring met het reinigen van producten zodat deze vrij van ionen en contaminatie zijn. U kunt bij ons terecht voor enkel het reinigen van uw producten, maar het reinigen kan ook een onderdeel zijn van het algehele productieproces.