Paryleen Coaten

Parylene is de beste conformal coating die toegepast wordt ter bescherming van hoogwaardige producten. Printplaten en electronische units in de luchtvaart die tegen de omgeving worden beschermd zijn hiervan een voorbeeld. Ook wordt parylene toegepast voor klinische toepassingen doordat parylene coating een lage wrijvingscoefficient bevat.

Parylene wordt middels een vacuüm opdampprocess opgebracht op het product. Het basismateriaal wordt gesublimeerd in de vaporizer tot een gasvormig dimeer. Dit dimeer wordt middels pyrolyse gekraakt tot een gasvormig monomeer. Het gasvormige monomeer condenseert in de proceskamer op het product met een uniforme laagdikte van enkele µm.

HVPC beschikt over een volledig gekwalificeerd parylene opdampprocess om de coating volgens MIL standaard aan te brengen. Het gehele parylene proces omvat meer dat het opdampen alleen. Wat name belangrijk is, is het reinigen. Reinigen is nodig om het product vrij te maken van alle vervuiling en ionen. Additioneel is een hechtingspromotor en maskeren van de keep-out areas noodzakelijk. Aan het eind van dit proces wordt de laagdikte gemeten, de maskering verwijderd en het product visueel gecontroleerd.

De voordelen van parylene coating ten opzichte van andere coatings zijn onder andere:

  • Uniforme laagdikte (moleculair)
  • Pinhole en stress vrije applicatie
  • Extreem hoge doorslagspanning
  • Moisture barrier
  • Medisch toepasbaar
  • Transparant

Dit maakt parylene coating tot de beste conformal coating in de high-tech industrieeen.

Meer weten of parylene coating en of het geschikt is voor uw product, neem dan contact met ons op.

Lees hier verder over Testen

Ga terug naar  Vacuümgieten Olie