Paryleen Coaten

Parylene is de beste conformal coating die toegepast wordt ter environmental bescherming van hoogwaardige producten. Voorbeelden zijn printplaten en elektronische units in avionica.

Parylene wordt opgebracht middels een vacuüm opdampproces waarbij het basismateriaal gesublimeerd wordt in de vaporizer tot een gasvormig di-meer, waarna het middels pyrolyse gekraakt wordt tot een mono-meer. Het mono-meer gas condenseert in de proceskamer met een uniforme laagdikte.

HVPC beschikt over een volledig parylene opdampproces om de coating volgens Mil standaard aan te brengen. Dit proces omvat veel meer dan het opdampen op zich, beginnend bij het reinigen om het product vrij te maken van alle vervuiling en ionen, via een adhesion promotor en maskeren van keep-out areas, naar het eigenlijke opdampen, tot het demaskeren en het meten en registreren van de laagdikte.

De parylene coating heeft een extreem hoge doorslagspanning en is waterdicht. Dit alles maakt parylene coating tot de beste conformal coating in high tech industrieën.